Jag heter Helena Jacobsson och är instruktör på massage- och friskvårdskurser på Tassa Rätt. Gick min utbildning på Hundens Hus, med Elin Dahlin på Tassa Rätt som lärare här i Örebro 2009-2010. Känner varmt för Tassa Rätts inriktning - att visa hunden vad som är rätt och berömma det rätta beteendet. För mig är det viktigast att bygga en god relation mellan hund och ägare, och att hunden fungerar i vardagen. Kan man dessutom göra roliga aktiviteter tillsammans är det naturligtvis bonuspoäng.

Har en 5-årig saluki (vinthund) som heter Aiki .Vi har förutom valpkurs och grundlydnad letat kantareller och försökt lära oss konsten att möta andra hundar. Aiki har naturligtvis varit min partner under instruktörsutbildningen. Under ett år hade vi också en mycket gammal colliedam som familjemedlem hos oss, så jag har fått erfarenheten att leva med en omplacerad hund med diverse ålderskrämpor.

Intresset för djur har alltid funnits, men först i mogen ålder fanns det möjlighet för mig och min sambo att skaffa hund. Men långt innan det så gick jag på en mängd föreläsningar och kurser om hundar. Första kursen var på Blå Stjärnan i tonåren, följt av Hundens språk på Hundens Hus, föreläsningar om stress och aktivering, utbildning i djurmedicin/anatomi och nu senast instruktörsutbildning.
Har dessutom två deltidsjobb med den udda blandningen komplementärvård för djur och redaktionellt arbete.
Besök oss på Facebook!